Vezetés

 

Köszöntjük a Kedves Olvasót!

Intézetünk a hazai pszichiátria élvonalbeli gyógyító, oktató, és tudományos centruma. Szakmai célkitűzésünk pluralisztikus: egyaránt követni a biológiai pszichiátria eredményeit és a pszichoterápiás szemlélet hagyományait. Ennek megfelelően Tanszékünkön a betegellátás sokrétű: a pszichózisok, a szorongásos, depressziós, addiktológiai és gerontopszichiátriai kórképek akut, rehabilitációs és pszichoterápiás kezelése betegeink klinikai állapotának megfelelően történik. Progresszív ellátást nyújtunk Debrecen lakosságán

ak, a szabad orvosválasztás jegyében pedig pszichiátriai fekvőbetegeket fogadunk a régióból. Krónikus betegek számára nappali kórház-rendszerű alternatív ellátási formát is üzemeltünk. Járóbeteg-rendeléseinken évente több, mint tizenkétezer beteg fordul meg. Gyarapodó számú szakambulanciákkal igyekszünk szakmailag magasabb szintre emelni az alvászavarok, a pánikbetegség, az alkoholfüggőség, valamint a gerontopszichiátriai és rehabilitációs jellegű problémák kezelését. Konzultációs pszichiátriai szolgálattal a DEKK és a Kenézy Kórház fekvőbeteg-ellátó osztályait segítjük ki.

A Pszichiátriai Tanszék munkája a magas szintű betegellátás biztosításával és az oktatás nemzetközi színvonalával szervesen illeszkedik az Egyetem küldetéséhez, e mellett tudományos tevékenységével is gyarapítja annak tekintélyét.